Geschiedenis KCN regio Groningen

 

Het begon allemaal bij een kcn-meeting in Zuidwolde in1987, waar Martin Schrik zich beschikbaar stelde als regioleider van Noord-Nederland en een (inmddels zeer hecht) team opbouwde. in 2000, na 13 jaar regioleider te zijn geweest, droeg Martin zijn leiderscap over aan Fre Wijnholts en Aike Sterenborg, maar bleef wel in het team. Na drie meetings bij de Burcht in Winschoten was het evenement inmiddels uit zijn jasje gegroeid en zijn we naar de ovaalracingbaan De Polderputten in Ter apel vertrokken waar een echte sprint mogelijk was. Daarna trok het team verder en is het neergestreken op camping de Bouwte te Midwolda. Vanaf toen was de sprint niet meer mogelijk maar was er een alternatief: het Maljoage'n met onze grote trots Grunnie!

Het evenement wordt tegenwoordig samen met het ABC groningen (algemene buggy club) georganiseerd. Dit is altijd in het laatste weekend van augustus. Naast de jaarlijkse evenementen worden er af en toe ook toertochten georganiseerd. Naaste het bestuur zijn er tijdens evenementen ook nog veel dagmedewerkers in de weer. Te veel om iedereen persoonlijk te vermelden.

Tijdens de evenemneten gebeuren de raarste dingen. Op een van onze evenementen, op een van de warmste dagen, gebeurde er tijdens het sprinten (dat toen alleen nog maar in Groningen en Budel mogelijk was) iets vreemds. Men gaf elkaar geen milimeter toe en alle zeilen werden dan ook bijgezet. Ondanks de hevige strijd hing er een uitmuntende sfeer. Plotseling was er binnen een Duits team een luid meningsverschil. Na snel polshogte te hebben genomen, bleek het allemaal wel mee te vallen. Het ging namelijk om het feit dat er iemand van het ijs had gesnoept dat echter niet voor de inwendige mens, maar voor de kever was ( de invoerlucht werd hiermee namelijk gekoeld). Ze hebben de sprint uiteindelijk ook nog gewonnen! Terug kijkend op 25 jaar KCN zie ik een club die tijdens de groei, de beginselen van plezier en gezelligheid rond de kever wist te behouden.
Ik hoop dat dit de komende 25 jaar zo zal blijven.

 

groet'n uut Grunn

Aike Sterenborg regioleider Groningen voor heen regio Noord

bron: boek 25 jaar keverclub nederland


facebooktwitter

Camping "De Pannenkoeken-boerderij"
Schoolstraat 120 9543 CN Vlagtwedde


Klik hier voor onze lokatie
te Vlagtwedde

en alles op 1 evenementen terrein

GRATIS TOEGANG DAGBEZOEKERSen alles op 1 evenementen terrein
GRATIS TOEGANG DAGBEZOEKERS

home
logo

ACTIVITEITEN o.a.
* Pronkjewail (Concours 'd Elegance)
* Buggy Broez'n
* Rond/Puzzelrit door het schitterende Groningse landschap
* Onderdelenmarkt. Opgave bij Aike Sterenborg, tel: 0599 61 27 74
* Kinderaktiviteiten: heel veeeel
* Maljoag'n met GRUNNIE de "mafste Kever van Nederland"!!
* Vrijdag avond pannenkoekenbuffet! alleen bij genoeg deelname opgave bij Pannenkoekenboerderij o.v.v. keverclub 0599-287362
* Zaterdag avond Feest avond, met dit jaar als thema
Flower Power

Met natuurlijk ons eigen
homeimage
flyer2012
Klik op flyer voor download

copyricht: Kcn Groningen